Ένα από τα πιο χρήσιμα και νόστιμο φυτικά έλαια. Αποτελεί την πλουσιότερη φυσική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Περιέχει πολλές βιταμίνες των ομάδων Α, Β, Ε, C, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ισχυρά αντιοξειδωτικά, είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Βοηθά στη θεραπεία διάφορων ασθενειών των νεφρών - νεφρίτιδα, κολικοί. Ενισχύει τα οστά και τις αρθρώσεις, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, βοηθά σε αναιμία, απομακρύνει τις τοξίνες.
Δοσολογία - για ένα μήνα 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα μετά το γεύμα. Επαναλάβετε δύο φορές το χρόνο.
Μπορει να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα για λαχανικά, σαλάτες και άλλα κρύα ορεκτικά.